Tiedättekö, olen perehtynyt vuodesta 2007 ympäristöasioihin – ihan viran puolesta.

Minua ei ihan hirveästi innosta ilmastoraportin (IPCC) ympärillä käytävä juupas-eipäs väittely. Tosiasia on se, että ilmasto lämpenee. Osa siitä on ihmisen syytä aivan varmasti. Kulutamme varmasti luonnonvaroja liikaa, kulutamme varmasti niitä väärin ja osa meistä saastuttaa vain siksi, että taloudellinen voitto olisi suurempi.

Suomi on yksi maailman vähiten saastuttava maa. Siksi Suomi on yksi maailman puhtaimmista paikoista elää. Hiilidioksiidipäästömme ovat todella, todella pieniä koko maapalloa ajatellen. Säännöstömme on todella tiukka mitä tulee esim teollisuuden päästöihin, meidän autokantamme ei saastuta läheskään niin paljon kuin annetaan ymmärtää. Kokonaisenergiantuontanto on kohtuullisen tasapainoista hiilenkäyttöä lukuunottamatta. Nyt jäitä hattuun!

Kehitetään ydinvoimaa harkiten, vähennetään hiilenkäyttöä asteittain, hyödynnetään teknologian jatkuvaa kehitystä ja sijoitetaan tutkimukseen. Merta ja tuulta riittää, auringonvaloa on myös riittämiin. Haasteita riittää, mutta myös niiden ratkaisijoita – jos tahtoa on, ei pelkkää populismihakuisuutta.

Vihreät on maamme energiantuotannon surma ja myös ihmisten harhaanjohtaja. Keskusta, Sipilän ja Bernerin ajatuksin, ajaa suomalaisen kuljetusyrittäjyyden ja meidät muut autontarvitsijat täydelliseen umpikujaan. Eiköhän viedä näitäkin asioita eteenpäin järjellä ja jämäkkyydellä neuvotellen, mutta tarvittaessa tiukoilla päätöksillä.

Tiedätte kyllä kuka siihen pystyy.

 

 

Liputusta suomalaisen demokratian kunniaksi
On lasten oikeuksien päivä
Kinnusen Jari