Hyvät ystävät.

Olen sitä mieltä, että turvapaikkajärjestelmää on muutettava. Me olemme kansa, joka haluaa auttaa todellisessa hädässä olevia. Näin sen pitää ollakin. Me olemme myös maa, jolla on oikeus päättää siitä kuka sen alueelle saa tulla ja tänne jäädä. Meillä on siis aitoa halua auttaa ja kansainvälisistä sopimuksista johtuvia velvollisuuksia, mutta meillä on myös oikeuksia.

Voimme täyttää velvollisuutemme ja auttaa, vaikka muutamme hieman käytäntöjä. Turvapaikkaa ei saisi enää anoa maamme rajoilla eikä maassa. Turvapaikkaa voisi anoa vain kansainvälisesti tunnustettujen pakolaisleirien kautta. Hakijat valitaan ja haastatellaan kuten ”kiintiöpakolaiset” nyt. Kriteerit tulee olla humaaneja, mutta myös meidän maamme tarpeet huomioivia.

Rajoja emme siis sulkisi, eikä se ole tarkoituskaan, mutta pystyisimme nykyistä paremmin kontrolloimaan ketä otamme vastaan ja ketä emme. Järjestelmä tulisi vähentämään varmasti arvostelua, joka nykyiseen systeemiin oikeutetusti kohdistuu. Hyvällä haastattelulla voidaan myös paremmin varmistua taustoista ja välttää rikollisten ja vaarallisten henkilöiden pääsy maahan. Autamme, täytämme velvoitteemme, teemme sen kontrolloidusti, järjestelmällisesti ja maan etu huomioiden!

 

Tamperelainen:
Rikoskomisario Kinnunen: ”Kielteinen turvapaikkapäätös tarkoittaa tervemenoa”
Lue kirjoitus

 

Palloliiton selitykset
On kansainvälinen tyttöjen päivä!
Kinnusen Jari