Oma KV-ura alkoi UNDOF-operaatiosta 1988 – 1989 (16kk). Tuolloin YK:n rauhanturvaamisoperaatiot palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla. Muistoksi saimme pinssit. Niitä kannetaan ylpeydellä.

Tuon kokemuksen vuoksi – vaikka ei se pelkästään positiivinen ollut – seurasi UNTSO, UNMIK, EUPM x2, EUPOLCOPPS ja lukuisat kriisinhallintaan liittyneet kurssien veto- ja koulutustehtävät kotimaassa, Unkarissa, Englannissa sekä useissa Afrikan maissa. Hienoja, mutta myös erittäin raskaita ja järkyttäviäkin kokemuksia.

Joku sanoo, että YK on byrokraattinen paperitiikeri. Se on osa totuutta. Mutta, kuten Presidentti Ahtisaari vasta äskettäin totesi, YK on ainoa foorumi, missä kaikki maailman johtajat tapaavat toisensa ja keskustelevat maailman tilasta. Olen samaa mieltä foorumin tarpeellisuudesta. Tässä ajassa täytyy olla edes joku paikka, missä keskustelua voidaan käydä ja ylläpitää.

Hyvää YK:n päivää (Golanin joukon komentajamme, evp) herra kenraali Ahti Vartiainen, kriisinhallintaveteraanit, tällä hetkellä palveluksessa olevat sekä kaikki maamme rauhantyön mahdollistajat!

 

 

Työmaalla taas
Ei kaikki edunvalvonta pyri horjuttamaan demokratiaa!
Kinnusen Jari